Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آفلاتوکسین موجود در نان های خشک هیچ مشکلی برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نمی کند، گفت: آفلاتوکسین در حد موجود در نان های خشک، نمی تواند عاملی برای ابتلا یا شیوع سرطان باشد.

آفلاتوکسین نوعی قارچ محسوب می شود که سم آن می تواند براثر رطوبت در همه مواد غذایی به خصوص غلات و محصولات نان ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود این سم سرطانزا است.
موضوع سرطان زا بودن نان خشک به دلیل وجود سم آفلاتوکسین چند روزی است که در فضای مجازی منتشر شده و ذهن مردم را مشوش کرده است.
در شبکه های اجتماعی آمده است آفلاتوکسینی که در نان خشک در اثر رطوبت ایجاد می شود، سرطان زا است و
مصرف آن توسط دام می تواند این سم را به انسان منتقل کند و عاملی برای ابتلای انسان ها به سرطان باشد.
دکتر محمداسماعیل اکبری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: هرچند در نان های خشک، سم آفلاتوکسین وجود دارد اما مقدار آن در حد مجاز بوده و این مقدار نمی تواند سلامت مردم را تهدید یا عاملی برای بروز سرطان ها باشد.
وی تاکید کرد که دوز سم آفلاتوکسین باید بیشتر از حد مجاز یا در حد دوز بیماری زا باشد تا بتواند به حیوان سرایت کرده و عاملی برای ابتلا به سرطان به انسان باشد که مطالعات انجام شده این موضوع را تائید نکرده است.
اکبری ضمن تایید سرطان زا بودن آفلاتوکسین، اظهار کرد: دوز این ماده در نان های خشک در حدی نیست که عاملی برای ایجاد سرطان باشد.
وی ادامه داد که بر اساس طرح تحقیقاتی که در چند سال پیش در این زمینه انجام گرفته، ثابت شده است که آفلاتوکسین موجود در نان خشک هیچ مشکلی برای انسان ندارد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: به همین دلیل از جمع آوری نان های خشک دفاع کردم و این دفاع دارای پشتوانه علمی است.
وی افزود: جمع آوری نمونه های نان خشک از مکان هایی مانند درب منازل، نانوایی ها، کیسه های جمع آوری کنندگان نان، انبارهای جمع آوری و نیز مکان تبدیل نان به غذای حیوان، در قالب این تحقیق انجام و مشخص شد که نان های خشک نمی توانند عامل بروز سرطان در انسان باشند.
اکبری میزان سم آفلاتوکسین در محصولات غذایی را به سه دسته خطرآفرین، کم خطر و ایمن و قابل قبول تقسیم بندی کرد و گفت: آفلاتوکسین می تواند در همه مواد غذایی که مرطوب می شوند، رشد کند و به همین دلیل محصولات غذایی بر اساس این شاخص بین المللی مورد ارزیابی قرار می گیرند.
علمی 1201*1834*1961* خبرنگار: عبدالکریم جبارپور* انتشار: ناهید شفیعی
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی پوررضا با اشاره به سفر اول رئیس جمهور به قم در نهم دی ماه سال ۱۴۰۰ گفت: این سفر دارای شش مصوبه برای مجموعه دانشگاه علوم پزشکی قم بود که با پیگیری‌های انجام شده بخش عمده مصوبات اجرایی شده است.

وی گفت: نخستین مصوبه ما در خصوص تکمیل مرکز جامع سرطان با مشارکت خیرین بود که دارای ۹۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب بود که ۵۰ میلیارد آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و ۴۰ میلیارد تومان نیز توسط وزارت بهداشت تأمین می‌شد که از این میزان اعتبار، ۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان توسط سازمان برنامه و بودجه تاکنون تأمین و سهم وزارت بهداشت نیز منوط به تکمیل و پیشرفت فیزیکی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: این پروژه در حال انجام بوده و تاکنون حدود ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم بتوانیم با منابع دولتی و مشارکت خیرین محترم به سرانجام رسانده و در اختیار مردم شریف استان قرار دهیم.

پوررضا گفت: دیگر مصوبه سفر، اختصاص مبلغ ۵ میلیارد تومان برای تکمیل مخزن بتنی مجتمع بیمارستانی شهبد بهشتی قم بود که تخصیص یافت و پروژه اجرایی شد.

وی گفت: تسریع در بررسی صدور مجوز ماده ۲۳ احداث دانشکده پزشکی و خوابگاه پسران مجتمع پردیس دیگر مصوبه سفر بود که این مصوبه نیز به صورت کامل اجرایی شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به دیگر مصوبه سفر رئیس جمهور در دور اول به قم گفت: موضوع دیگر شبانه روزی کردن مراکز بهداشتی درمانی شهرهای کهک و جعفریه بود که این مصوبه نیز به صورت کامل انجام شد.

پوررضا گفت: اختصاص مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل پایگاه سلامت شهروندی بصیرت نیز جزو مصوبات سفر بود که اعتبار مورد نیاز جذب و پروژه به بهره برداری رسیده است.

وی در خصوص آخرین مصوبه سفر رئیس جمهور به قم در حوزه بهداشت و درمان گفت: اختصاص اعتبار برای احداث فاز اول بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی حضرت فاطمه الزهرا (س) توسط وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه و با کمک بنیاد برکت و خیرین پس از اخذ مجوز ماده ۲۳ بود، که در این زمینه نیز مجوز ماده ۲۳ اخذ و برای عملیاتی شدن پروژه منوط به تخصیص اعتبار خواهد بود.

کد خبر 6098493

دیگر خبرها

  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • رئیس دانشگاه معروف در ایران: سال ۱۴۰۱ پلیس کشته داد اما نکشت | دانشجو و استادی اخراج نشد | فیلم
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد