Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-09@08:47:22 GMT

سایه سیاه شایعه سم آفلاتوکسین بر سر صنایع لبنی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۸۲۸۸

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  این نخستین باری نیست که ادعاهایی درباره سلامت صنایع غذایی کشورمان مطرح می شود؛ در این میان صنایع لبنی که بازار پر رونقی را در کشورهای منطقه و حتی اروپایی برای خود فراهم کرده و ارزآوری دارند، بارها مورد هجوم شایعات و ادعاهای متعدد درباره سلامت و کیفیت محصولات قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند سال پیش نیز موضوع استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی خبرساز شده و نزدیک ۳۵ درصد مصرف فرآورده های لبنی را کاهش داد.

 

روزهای اخیر  نیز طرح ادعاهایی در مورد میزان بالای سم آفلاتوکسین در مواد غذایی و لبنی در یکی از برنامه های صدا وسیما، سبب نگرانی های در جامعه شده است. با  انتشار  این ادعا در صدا و سیما و دست به دست شدن آن در شبکه های مجازی،  کارخانجات با کاهش تقاضای شیر و فراورده های لبنی روبرو شده اند که این موضوع نه تنها برای صنعت لبنیات کشور نگران کننده بوده بلکه تهدیدی برای سلامت مردم و حتی کاهش صادرات به شمار می رود.

 

«هشدار فوری به ۸۴ میلیون ایرانی / تا اطلاع ثانوی از مصرف شیر و سبزیجات جدا خودداری کنید! خیانتی که سالها در حق ایرانیان می شود و کسی هم از آن آگاه نیست! افشاگری‌ها در پخش زنده شبکه سه از پشت پرده لبنیات و سبزیجات موجود در بازار خبر داد که هر کسی با شنیدنش پشتش می لرزد...» این متن یکی از پیام‌های تلگرامی است که در روزهای اخیر در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

 

«سعید سلطانی سروستانی» مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران روز سه شنبه درباره تاثیر این شایعات بر صنعت شیر کشور، گفت: سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی در کشور ما به ۱۲۰ کیلوگرم رسیده بود که طی سال‌های اخیر به دلیل تحریم ها،  کاهش توان خرید مردم و انتشار اخبار نادرست و غیرکارشناسی مصرف این محصولات کاهش یافت تاجایی که اکنون به کمتر از ۹۰ کیلوگرم در سال رسیده است.

 

به گفته وی، کشور با تولید سالانه بیش از ۱۰ میلیون تن شیرخام و فراورده های لبنی خودکفا است.وی با اشاره به اینکه علاوه بر تامین نیاز داخلی، سالانه نزدیک یک میلیون تن محصول لبنی به کشورهای هدف از جمله کانادا، فرانسه و  کشورهای همسایه صادر می شود، اظهار داشت: اعلام چنین اخبار غیرکارشناسی می تواند صادرات این محصولات را با مخاطراتی مواجه کرده و ارزآوری به کشور از این صنعت را متوقف کند.

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح کرد: چنین اقداماتی مشخص نیست به نفع چه کسانی بوده و با  چه هدفی دنبال می شود اما آنچه مشخص است این اقدام یک خیانت آشکار به مردم و منافع ملی کشور است.

 

وی براین باورست که چنین اخبار غیرکارشناسی می تواند باعث خروج لبنیات از سبد خانوار شود.سلطانی مصرف فرآورده های لبنی را ضامن سلامتی جامعه دانست و  گفت: بارها از صدا و سیما درخواست کردیم که از اهمیت مصرف شیر برنامه هایی تهیه کند اما از ما بابت تهیه آن درخواست پول کرده اند، سپس یک دفعه، افرادی را در برنامه زنده تلویزیونی می آوردند که بدون اینکه بسنجند می گویند «شیر  و لبنیات، سمی و سرطان زاست».

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران اضافه کرد: براساس استاندارهای بین المللی، آفلاتوکسین در برخی محصولات وجود دارد اما باید طبق استاندارد دارای حد تعیین شده باشد به طوری که گزارش ها حاکی از آن است که استاندارد ملی مواد غذایی ایران پنج برابر سختگیرانه تر از استاندارد آمریکا است.

 

سلطانی اظهارداشت: شیرخام در کشور ما در دو مرحله مراکز دامداری (شیردوشی) و تحویل به کارخانجات (جهت فرآوری) مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت و تایید کارشناسان کنترل کیفیت قرار می گیرد و در صورت مشاهده هرگونه مشکل (وجود آفلاتوکسین بیش از حد تعیین شده و بار میکروبی بالا) شیرخام به مرکز دامداری مرجوع می شود.

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با تاکید براینکه مردم نگرانی در مصرف شیر  و فرآورده های لبنی نداشته باشند، گفت: اکنون به طور قطع مصرف لبنیات کاهش یافته است تا جایی که  برخی کارخانجات برای جلوگیری از ضرر خود و دامداران شیرخام تولیدی را از محصولات دارای  ماندگاری پایین به محصولات با ماندگاری بالا همچون شیرخشک و دوغ تبدیل می کنند اما ادامه این روند می تواند موجب کاهش خرید شیرخام توسط کارخانجات و در نهایت کاهش تولید شیرخام شود.

 

سلطانی با بیان اینکه مشخص نیست تخریب صنعت لبنیات کشور در شرایط تحریم ها به نفع چه کسانی است افزود: انتشار دهندگان اخبار کذب باید پاسخگو باشند.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: صنایع لبنی سم آفلاتوکسین صادرات اقتصاد جام نیوز شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۸۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختتامیه رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی» در رفسنجان برگزار و سه ایده برتر و یک ایده خلّاقانه شناخته و معرفی شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان در این آیین اظهار کرد:  رویداد ملی طراحی و بسته بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی شهریورماه سال قبل آغاز به کار کرد و در دی‌ماه ضمن رونمایی از پوستر فراخوان ارسال ایده‌های بسته‌بندی هم منتشر و از سراسر کشور از جمله تهران، یزد، کرمان دیگر نقاط ۱۱۰ ایده ارسال شد.

رضا قدیری اناری با اشاره به اینکه نخستین رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی با مشارکت انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران، فرمانداری رفسنجان، سپاه، مجتمع مس سرچشمه، مرکز نوآوری شهید ستاری و شرکت همگامان مس برگزار شد، افزود: نیمی از ایده‌ها برای داوری انتخاب شد.

وی خاطرنشان کرد: نگاه به حل مسئله؛ دغدغه مقام معظم رهبری بوده؛ از این رو یکی از چالش‌های کشور نبود بسته‌بندی شکیل و مناسب برای محصولات و تولید در حوزه کشاورزی و صنایع‌دستی بود که دانشگاه باید در حل مسائل کمک می‌کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان بیان کرد: در این رویداد ملی بسته‌بندی، دانشگاه خود را با مشارکت ارگان‌ها نشان داده و وحدت بین دانشگاه و سازمان‌های شهرستان به‌خصوص فرمانداری قابل تقدیر است.

قدیری اناری گفت: نگاه ما به رفع مشکلات منطقه باز است و چنانچه ارگان‌ها مشکلی در هر زمینه‌ای داشته باشند به دانشگاه رجوع کنند تا با استفاده از روش‌های علمی راه‌حل‌های مناسبی پیدا شود.

فرماندار رفسنجان هم در آیین اختتامیه رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی» در محل سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با اشاره به اینکه بسته‌بندی محصولات صادراتی کشاورزی مانند پسته، گیاهان دارویی، زعفران و سایر محصولات ارزشمند ضعیف است و باید به صورت شکیل بسته‌بندی و در بازار‌های داخلی و خارجی عرضه شوند، گفت: می‌توان تنوع ایجاد کرد تا زمینه صادرات آن‌ها بیش از پیش به کشور‌های خارجی مهیا شود.

حسین رضایی با بیان اینکه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات با کمک دانشگاه و روش‌های علمی این نهاد در راستای برطرف کردن معضل نبود بسته‌بندی برگزار شد، بیان کرد: با ارتباط‌گیری صنعت با دانشگاه توفیقات خوبی حاصل می‌شود، بنابراین باید تغییر نگرشی در دستگاه‌ها ایجاد شود و برای رفع مسائل مانند آسیب‌های اجتماعی و سایر مسائل محل رجوع به دانشگاه باشد.

وی خاطرنشان کرد: طرح آمایش سرزمینی توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان در حال تدوین است و باید در سایر مسائل منطقه به دانشگاه‌ها رجوع کرد تا روش‌های علمی متناسب با رفع مسائل داشته باشیم.

۱۱۰ ایده به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی رسید

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان هم بیان کرد: اهمیت موضوع بسته‌بندی مهم است، استراتژی تمایز در بسته‌بندی، مهمترین فاکتوری است که منجر به تمایز محصولات می‌شود؛ بنابراین تنوع در بسته‌بندی محصولات کشاورزی و خانگی امری مهم است.

سیدمحمدرضا حسینی افزود: از ۱۱۰ ایده ارسالی به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی ۴۷ ایده به مرحله داوری رسید.

وی تشریح کرد: سه دوره آموزشی عمومی را در فروردین و اوایل اردیبهشت برای صاحبان این ایده‌ها داشتیم؛ همچنین دو دوره تخصصی هم در تاریخ دوم و پنجم اردیبهشت برگزار شد.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان خاطرنشان کرد: در نهایت ۱۰ داور پس از برگزاری این دوره‌ها، به صورت حضوری و مجازی از بین ایده‌ها، سه طرح برتر و یک طرح هم به‌عنوان خلّاقانه‌ترین ایده‌ها معرفی‌ کردند.

حسینی تشریح کرد: امیدواریم طرح‌های برتر مورد حمایت شرکت همگامان مس قرار گیرند تا با این اتفاق ایده‌ها مورد حمایت و به مرحله تجاری‌سازی برسند.

رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران هم اظهار کرد: این انجمن در حوزه‌های آموزشی، مشاوره و پژوهشی در حال فعالیت است.

مصطفی امامی افزود: در بحث آموزشی هم کارگاه‌های جمعی و انفرادی به صورت حضوری و نیز غیرحضوری با عناوین آشنایی مقدماتی بسته‌‌بندی، مواد بسته‌بندی، ماشین‌آلات مؤثر در فرآیند بسته‌بندی و در زمینه‌های موادغذایی، پوشاک، دارویی و ... برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: این انجمن تنها مرجع رسمی علمی است که زیرنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور است.

رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران با اشاره به اینکه رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌های کشور تدریس نمی‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری نخستین رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی در رفسنجان کمکی به مجموعه آموزشی کشور در راستای برقراری و تدریس رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌ها باشد و زیرساخت آن مهیا شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان هم در این آیین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد ملی و مهم ملی در رفسنجان که در طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی پیشقدم بوده است، ادامه داد: بخش مهم تولیدات، تجاری‌سازی آنهاست و این تجاری‌سازی هم شامل بازاریابی، بازارسازی، برندسازی و بسته‌بندی است.

اعظم علیخانی همچنین پیام مریم جلالی معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را قرائت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات لبنی صدرنشین صادرات صنایع غذایی
  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • اتکا به صنایع منبع محور، عامل کاهش تاب آوری در مقابل شوک‌های خارجی
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند