Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: شیرهای تولیدی در گیلان، به سم آفلاتوکسین آلوده نیستند و مردم نگران نباشند.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر فیروز سرودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان به دنبال اخبار منتشر شده در خصوص خطر وجود آفلاتوکسین در شیر های تولیدی کارخانجات صنعتی کشور اظهار داشت : آفلاتوکسین ها متابولیت هایی هستند که توسط گروهی از کپک ها تولید می شوند و می توانند زمینه ساز خطرات جدی برای سلامت انسان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 وی ادامه داد: وجود آفلاتوکسین در محصولات لبنی  در سراسر دنیا امری اجتناب ناپذیر می باشد، در کشور ما نیز میانگین وجود آفلاتوکسین در شیر و سایر فرآورده های لبنی در محدوده استاندارد بوده و حتی نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر در سطح پایین تری می باشد .

دکتر سرودی با بیان این که در خصوص  بررسی هر موضوعی، با توجه به تمام جوانب موجود می بایست به قضاوت نشست، تصریح کرد:  با توجه به سرانه مصرف پایین شیر و فرآورده های لبنی در ایران نسبت به حد نرمال استانداردهای جهانی و تاثیرات سوء ناشی از مصرف پایین این فرآورده ها، نظیر افزایش احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن در جامعه اکیدا" توصیه می شود مردم شیر را از سبد غذایی خانوار حذف نکنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان  با اشاره به تشدید نظارت بر واحد های لبنی از طریق کارشناسان تخصصی حوزه نظارت بر مواد غذایی در سراسر استان ، یاد آورشد : تشدید نظارت بر واحد های لبنی از طریق کارشناسان تخصصی حوزه نظارت بر مواد غذایی در سراسر استان به طور مستمر و براساس ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام می گیرد.

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان  در پایان اظهار داشت : کارخانجات لبنی با وجود مسوولان فنی، آزمایشگاه مجهز و نظارت های مستمر معاونت های غذا و دارو و سایر سازمان های نظارتی در سراسر کشور به مراتب محصولات سالم تر و ایمن تری را نسبت به مراکز سنتی توزیع فرآورده های لبنی عرضه میکنند.

 وی در پایان یاد آور شد: در طرح کنترل PMS از شیرهای موجود در بازار، نمونه برداری و پس از انجام آزمایشات، موردی از افلاتوکسین مشاهده نشده است. شیرهای تولیدی در گیلان به سم آفلاتوکسین آلوده نیستند و مردم نگران نباشند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران دارو دانشگاه علوم پزشکی سازمان غذا و دارو سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟

مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به واردات روغن های خوراکی آلوده توضیحاتی داد.

به گزارش مشرق، یوسف صادقیان، با بیان اینکه روغن‌ها در سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده‌اند، گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه‌برداری و آنالیز روغن‌های وارداتی اقدام کرده و بر اساس نتایج آزمایش‌ها، به دلیل مغایرت در باقیمانده سموم کشاورزی دفع آفات نباتی، مجوز ترخیص داده نشد.

وی افزود: پس از درخواست صاحب کالا مبنی بر نمونه‌برداری مجدد، با توجه به اینکه روغن یک کالای استراتژیک است سازمان غذا و دارو بار دیگر از محموله نمونه‌برداری کرده و آزمایش مجدد انجام شد.

به گفته صادقیان، این محموله، ۳ مرحله نمونه‌برداری و ۵ مرحله آزمایش شده؛ متأسفانه در تمامی مراحل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی در محصول محرز شده و به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان عدم ترخیص، لزوم توقیف محموله و مرجوع آن ابلاغ شد.

وی تصریح کرد: آزمایشات انجام شده از محموله روغن‌های آفتابگردان هم در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین آزمایشگاه کشور در حوزه غذا انجام شده است؛ بنابراین محموله از نظر سازمان غذا و دارو امکان ترخیص نداشت که به مراجع ذی‌ربط اعلام و اقدامات قانونی توسط مرجع قضائی در حال انجام است تا محموله مرجوع شود.

صادقیان با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو تمامی فرآورده‌های غذایی اعم از مواد اولیه و محصول نهایی وارداتی را در آزمایشگاه‌های معاونت‌های غذا و دارو با حساسیت بالا مورد بررسی قرار می‌دهد، گفت: خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است و در این حوزه اقدامات تخصصی و قانونی متناظر صورت می‌گیرد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ورزشکاران نگران تشنگی نباشند
  • گزارش واردات ۳۷۳ شرکت تولیدی و واردکننده دارو
  • روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟
  • ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟
  • توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده
  • چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی
  • بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد
  • بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو