Web Analytics Made Easy - Statcounter

شایعات غیرعلمی و غیر مستند مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و شیرهای تولیدی از سوی مسئولان در کردستان تکذیب شد. ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج, اخیرا شایعاتی غیر علمی و غیر مستند مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و شیرهای خوراکی باهدف تشویش اذهان عمومى در بین مردم مطرح شد که از سوی مسئولان متولی تکذیب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطاالله حیدری, معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج با بیان اینکه کیفیت شیر و تولیدی در کردستان بسیار بالا و میزان آفلاتوکسین موجود در شیر نیز بسیار کم و مصرف آن هیچ مشکلی ندارد, اظهار داشت: آفلاتوکسین هیچ ربطی به پروسه فراآوری لبنیات نداشته بلکه به خوراک دام بستگی دارد.

وی افزود: علوفه مورد استفاده دام اگر کپک‌زده یا در شرایط نگهداری نامناسب قرار بگیرد، آفلاتوکسین ترشح آن در شیر دام به خوراک دام مرتبط بوده و به فرآوری شیر و لبنیات بستگی ندارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه استاندارد آفلاتوکسین ایران یک دهم (ppb) است، گفت: آفلاتوکسین موجود در شیر استان کردستان 5  درصد و این میزان, نسبت به استاندارد کشوری نیز پایین‌‌‌تر است.

وی بیان کرد: شیر تولیدی استان کاملا کنترل شده و قبل از ورود به کارخانه, از لحاظ بار میکروبی, درصد چربی و سایر مسائل کاملا نظارت خواهد شد و شیر تحویل گرفته باید کاملا نرمال باشد.

آفلاتوکسین در لبنیات گلستان در محدوده مجاز استآفلاتوکسین در لبنیات گلستان در محدوده مجاز است

حیدری خاطرنشان کرد: در مرحله فرآوری و عرضه نیز سازمان غذا و دارو استان کردستان هر هفته راندم را نمونه‌گیری و از طریق آزمایشگاه کاملا رصد شده و در صورت مشاهده کوچکترین مشکل, سریعا به دانشگاه مبدا اعلام و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: از سال گذشته تا کنون در شیرهای تولیدی استان کردستان و شیرهای وارد شده سایر استان‌های دیگر، در آزمایشات هیچ سمی گزارش نشده و یک مورد خارج از محدوده استاندارد گزارش نشده است.

حیدری با ذکر اینکه چهار واحد تولیدی عمده و فعال در حوزه شیر و لبنیات در استان کردستان فعالیت دارد، افزود: مردم با خیال راحت شیر مصرف کنند چراکه نظارت کامل و آزمایشات لازم بر فرایند شیرهای تولیدی در کارخانه‌های استان استان صورت می‌گیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اذعان کرد: متاسفانه مصرف سرانه شیر استان کردستان نسبت به استاندارد جهانی و کشوری بسیار پایین بوده و امیدواریم این مهم مورد توجه مسئولان و خانواده‌ها قرار گرفته و به شایعات و نظرات غیر کارشناسی  توجه نداشته باشند.

انتهای پیام/484/ش

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الله فیروزی با اشاره به ضرورت تامین برق واحد‌های تولیدی و صنعتی با توجه به فرارسیدن فصل گرما، گفت: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم ابتدا باید ظرفیت موجود را حفظ و سپس بستر را برای حضور مردم در این حوزه فراهم کرد که قطعی برق موجب آسیب به ظرفیت تولید می‌شود.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاید در راستای تامین نیاز مردم از قطعی برق مصارف خانگی خودداری شود تا مردم در کار‌های روزمره دچار مشکل نشوند، اما باید به این نکته نیز توجه کرد که آسیب‌های ناشی از قطع برق صنایع نیز متوجه مردم می‌شود، زیرا قطعی برق موجب بیکاری کارگران می‌شود و این موضوع به صورت مستقیم در معیشت خانوار اثرگذار است.   وی با اشاره به یکی دیگر از آثار نامطلوب قطعی برق، بیان کرد: از آنجاکه به دلیل قطعی برق، تولید در واحد‌های صنعتی کاهش می‌یابد، بازار با کمبود محصولات تولیدی این واحد‌ها روبه‌رو خواهد شد در نتیجه قیمت این کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند، این موضوع نیز به صورت مستقیم بر مردم اثرگذار است مانند آنچه که در چند سال گذشته در حوزه فولاد و سیمان رخ داد.   فیروزی گفت: وزارت نیرو در تلاش است که از توانمندی کارخانه‌های بزرگ برای تولید برق استفاده شود که این موضوع هنوز محقق نشده و باید مشوق‌های بیشتر و بهتری برای این موضوع در نظر گرفت.   عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه باید زیرساخت‌های موردنیاز تولید مانند برق و گاز را تامین کرد، تصریح کرد: پذیرفته شده نیست که برای تامین مصارف خانگی به سراغ قطع برق صنایع برویم، زیرا قطعی برق در واحد‌های تولیدی نیز بر زندگی مردم اثرات نامطلوبی دارد.

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است
  • ارونوف خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد!
  • مشترکان کم‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند
  • امباپه خیال هواداران تیمش را راحت کرد
  • هزار و ۶۸۳ نقاط در استان کردستان تحت پوشش گاز طبیعی
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم