Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز - داستان ترسناک سم آفلاتوکسین گویی قصد تمام شدن ندارد و بعد از موضوع جنجالی ذرت های آلوده این بار نوبت شیر پاستوریزه است. ادعایی که یک زنجیره‌، از خوراک دام تا شیر مصرفی مردم چرخیده و تبعات خاص خود را به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار پول نیوز، آفلاتوکسین‌ یا سم قارچی طبیعی قادر است انسان را از طریق مواد غذایی آلوده مانند تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی آلوده کند و سرطان‌زا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ماجرا این گونه آغاز می شود، یک کارشناس در برنامه تلویزیونی صبحگاهی مدعی می شود که شیرهای پاستوریزه ناسالم هستند که این موضوع، جنجال عجیبی در حوزه سلامت به راه می اندازد. درست است که مسئولان نظام سلامت مانند همیشه که آنچه به نفعشان نیست را تکذیب می کنند درباره این موضوع هم همین رویه را در پیش گرفته و توضیحاتی ارائه دادند اما؛ همچنان نگرانی از مصرف شیرهای پاستوریزه وجود دارد.
این اتفاق زمانی پر بحث می شود که این کارشناس در ادامه صحبت هایش اظهار می دارد: مصرف ذرت‌های آلوده وارداتی (تراریخته) توسط دام، عامل تولید شیرهای آلوده به «آفلاتوکسین» بوده است. اینجاست که دوباره پرونده ذرت های آلوده گشوده می شود.
اظهارات این کارشناس واکنش‌های بسیاری را از سوی سازمان غذا دارو، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و حوزه‌های مرتبط با این صنعت در پی داشت و آنها تحت هیچ شرایطی نپذیرفتند که شیرها آلوده بوده و اینکه اصلا خوراک دام در نتیجه مصرف ذرت‌ها آلوده شده است.
کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهار نظر کارشناس صدا و سیما می گوید: «آفلاتوکسین یک معضل در مواد غذایی به‌ویژه لبنیات و خشکبار و فرآورده‌های گیاهی است. کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای آن در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است البته استانداردهای اروپایی در این زمینه سخت‌گیرانه‌تر است. در همه سال‌های اخیر تلاش شده است میزان آفلاتوکسین در محصولات غذایی کاهش یابد و حتی مروری بر مطالعات نشان می‌دهد این میزان در مواد غذایی از جمله لبنیات تولید داخل روند کاهشی داشته است.»
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بسیاری از محصولات غذایی و لبنی با پاس کردن استانداردها به خارج از کشور صادر می‌شوند، تاکید می کند: «هیچکس مدعی حذف آفلاتوکسین نیست اما طرح موضوع به صورت یک جانبه آن هم به‌گونه‌ای که این معضل خاص محصولات غذایی داخلی است و گویی بلایی یک شبه نازل شده بدون اشاره به سوابق و وضع سایر کشورها قطعا رفتار اطلاع رسانی درستی نیست. چنانکه در مطالعات در کشورهای مختلف ۷ تا ۸۴ درصد آلودگی محصولات لبنی و فرآورده‌های گیاهی بسته به زمان و فصل نمونه‌گیری به آفلاتوکسین گزارش شده است. در ژاپن تا ۱۴ درصد، در ترکیه بیش از ۱۲.۴ درصد گزارش شده است علاوه بر آن استاندارد حد مجاز آفلاتوکسین در کشورهای مختلف در محصولات مختلف متفاوت هست.»
این موضوع به مجلس هم کشیده شد، به گونه‌ای که حاجی دلیگانی یکی از نمایندگان در نشست علنی مجلس در تذکری مطرح کرد: صداوسیما به صورت بداهه در یک برنامه اعلام کرد شیر به سم آفلاتوکسین آغشته است، انتظار دارم راجع به روشن شدن ابعاد این ماجرا اقدامی انجام گیرد. مردم نگران این موضوع هستند و باید هر چه سریع‌تر مسئله روشن شود.
رئیس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر گفت: کمیسیون کشاورزی موضوع را هر چه سریع‌تر بررسی کند و گزارش خود را به صحن علنی ارائه دهد.   بیشتر بخوانید:   ♦ پرونده ذرت‌های آلوده چراغ خاموش بسته شد؟!   ♦ فروش سرطان به قیمت سود/ برای حرف رییس جمهور تره هم خرد نکردند
در ماه‌های گذشته ماجرای ذرت‌های آلوده به طور خاص در سطح اخبار رسانه‌ها قرار گرفت. ذرت‌هایی که از سال ۱۳۹۵ به‌ت دریج وارد شدند اما در گمرکات باقی ماندند و بعد از بررسی سازمان ملی استاندارد مشخص شد که بخشی از آن به دلیل وجود سم آفلاتوکسین که حد آن بالاتر از میزان مجاز قابل استفاده در ایران بود، امکان استفاده در کشور را نداشت و بلوکه شد تا اینکه در نهایت تصمیم به فروش آن به کشورهایی گرفته شد که امکان استفاده از ذرت‌های با درصد آفلاتوکسین موجود را داشتند.
در این میان، بارها موضوع ورود ذرت‌ها به کشور و عرضه آن مطرح شد ولی هر بار با وجود ادعاهایی که مطرح شد، مسئولان مربوطه از سازمان استاندارد گرفته تا گمرک آن را تکذیب کردن و در حالی که تاکید کردند که حتی یک دانه از ذرت‌های آلوده به کشور وارد نشده است اما؛ گمانه زنی های افکار عمومی از ورود این ذرت ها به کشور خبر داده تا در راس همه اخبار مردمی این صحبت ها شنیده می شود که: ذرت نخورید، پفک نخورید، شیر نخورید....؛ گرچه سند معتبری دال بر اینکه این ذرت ها وارد کشور شده وجود ندارد.
حالا همراه شدن شائبه ترکیب کردن وایتکس با شیر، وجود پالم در لبنیات یا سمی بودن آن‌ها با تورم و افزایش قیمت، باعث شده تا گرایش مردم به مصرف لبنیات به طور چشم‌گیری کاهش پیدا کند که این موضوع می تواند در دراز مدت سلامت مردم را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
از طرفی بدبین شدن مردم نسبت به لبنیات بسته بندی، استفاده از لبنیات غیرصنعتی یا فله‌ای را افزایش داده و نتیجه آن، افزایش آمار ابتلا به تب مالت در کشور طی ۱۰ سال اخیر شد.
 
ای کاش مسئولان به این نکته توجه کنند که باز شدن پرونده ذرت های آلوده در کشور به هر بهانه ای، چه تبعات و خساراتی می تواند به صنایع غذایی کشور وارد کند و کاش به جای پاک کردن صورت مسئله که همان خروج این ذرت ها از کشور است، به حل مسئله بیندیشند.
 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: آفلاتوکسین سازمان غذا شیر ذرت ذرت های آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۳۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟

 

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، اخیرا انتشار خبر توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن آلوده و مسموم و تاریخ گذشته در برخی از رسانه‌ها جنجال به پا کرده است. براساس ادعای برخی رسانه‌ها، با وجود تأکید صریح سازمان غذا و دارو مبنی بر مسمومیت روغن‌ها به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها و تاریخ مصرف گذشته بودن روغن‌ها، دستور ترخیص بیش از ۴۷ هزار تن از آن‌ها و توزیع در کشور صادر شده است.

یوسف صادقیان مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این میزان روغن خام آفتابگردان در سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده است، اظهار کرد: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه‌برداری و آنالیز این روغن در آن زمان اقدام کرده است که به دلیل مغایرت در باقیمانده سموم دفع آفات نباتی، این محموله نتوانست مجوز ترخیص اخذ کند.

 وی افزود: واردکننده این روغن درخواست نمونه‌برداری مجدد را ارائه کرد که با توجه به اینکه کالا یک کالای استراتژیک بود، سازمان غذا و دارو با این درخواست موافقت کرد و آزمایش‌ها مجدداً تکرار شد. ۳ مرحله نمونه‌برداری و ۵ بار آزمایش انجام شد و در همه موارد نمونه‌برداری، عدم انطباق در باقیمانده سموم دفع آفات محرز شد.

مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در همین راستا هم به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان عدم ترخیص و لزوم مرجوع کردن آن ابلاغ شد.

وی افزود: این آزمایش‌ها هم در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین آزمایشگاه کشوری در حوزه غذا انجام شده، بنابراین اعلام می‌کنیم این محموله روغن از نظر سازمان غذا و دارو امکان ترخیص و مصرف ندارد و اقدامات قانونی نیز توسط مرجع قضایی در دست اقدام است تا این کالا مرجوع شود.

دیگر خبرها

  • سیلاب‌ و بیماری‌هایی که تهدیدکننده‌ هستند/ هشدارهای بهداشتی در زمان وقوع سیل
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست / پاک‌ترین هوا همچنان سهم آسمان ارومیه است
  • آیا روغن های آلوده در کشور توزیع شده است؟
  • ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟
  • ماجرای جنجالی روغن‌های آلوده در کشور چه بود؟
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا